Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona szynka pekolowana
Kroki postępowania
![Krok 1 - Pieczona szynka pekolowana foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczona-szynka-pekolowana1-2.jpg)
![Krok 2 - Pieczona szynka pekolowana foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczona-szynka-pekolowana2-2.jpg)
![Krok 3 - Pieczona szynka pekolowana foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczona-szynka-pekolowana3-2.jpg)
![Krok 4 - Pieczona szynka pekolowana foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczona-szynka-pekolowana4-2.jpg)
![Krok 5 - Pieczona szynka pekolowana foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczona-szynka-pekolowana5-2.jpg)
szynka wieprzowa | 1 1/2 kg |
woda | 1 1/2 litra |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 szt |
ziele angielskie | 5 szt |
Kolendra cała Prymat | 10 nasion |
Owoc jałowca cały Prymat | 5 szt |
pieprz czerwony | 5 ziaren |
cukier | 1/2 łyżeczki |
ocet winny | 1 łyżeczka |
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat | 3 łyżki |
ząbki czosnku | 4 szt |
Rozmaryn suszony Prymat | 1/2 łyżeczki |
Tymianek suszony Prymat | 1/2 łyżeczki |
Papryka słodka mielona Prymat | 2 łyżeczki |
Papryka ostra mielona Prymat | 1 szczypta |
Musztarda francuska Prymat | 2 łyżki |
bulion drobiowy | 1/2 szkl |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: