Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pieczone pierogi ze śliwką

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki
300 g
mąka
250 g
cukier
100 g
jajko
1
żółtko jajek
1
masło
120 g
sól
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone pierogi ze śliwką

Mąkę połaczyc z zimnym maslem cukrem szczypta soli jajkiem oraz łyżka zimnej wody Szybko zagnieść ciasto i wstawic do lodowki na ok 1 godz Sliwki przepołowić usunąć pestki Schlodzone ciasto rozwałkować szklanką wyciać kółka i na kazdym ulozyć po kawałku śliwki Można posypać odrobiną cukru Starannie zakleić brzegi Pierogi posmarować zołtkiem wymieszanym z szczypta soli i 2 łyżkami wody Piec ok 15 min w 200 st C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 20.05.2012 19:01
pycha;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak