Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Piegusek

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
300 g
mak
1 szklanka
cukier
300 g
jaja
4 szt.
margaryna
250 g
aromat waniliowy
proszek do pieczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Piegusek

Margarynę utrzeć z żółtkami i cukrem. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem, a następnie mak. Całość utrzeć. Wlać mleko, dodać na sztywno ubitą pianę z białek. Delikatnie wymieszać i przelać do formy wysmarowanej tłuszczem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 15.02.2011 20:43
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak