Przepis i sposób przygotowania na: Pierekaczewnik z białym serem
Kroki postępowania
![Krok 1 - Pierekaczewnik z białym serem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierekaczewnik-z-bialym-serem9-2.jpg)
Wyrabiamy tak i wlewamy tyle wody by ciasto był zwięzłe, a zarazem elastyczne.
Ten kto robi makaron nie powinien mieć z tym problemu.
![Krok 2 - Pierekaczewnik z białym serem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierekaczewnik-z-bialym-serem10-2.jpg)
![Krok 3 - Pierekaczewnik z białym serem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierekaczewnik-z-bialym-serem7-2.jpg)
![Krok 4 - Pierekaczewnik z białym serem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierekaczewnik-z-bialym-serem8-2.jpg)
![Krok 5 - Pierekaczewnik z białym serem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierekaczewnik-z-bialym-serem5-2.jpg)
![Krok 6 - Pierekaczewnik z białym serem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierekaczewnik-z-bialym-serem6-2.jpg)
Wałkujemy ,składamy w pół ,smarujemy znów masłem i przykrywamy 3 płatem ciasta.
Wałkujemy ,składamy w pół i przykrywamy 4 kawałkiem ciasta.
Wałkujemy na prostokąt o wymiarach 50 x 40 cm .
![Krok 7 - Pierekaczewnik z białym serem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierekaczewnik-z-bialym-serem4-2.jpg)
![Krok 8 - Pierekaczewnik z białym serem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierekaczewnik-z-bialym-serem2-2.jpg)
![Krok 9 - Pierekaczewnik z białym serem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierekaczewnik-z-bialym-serem3-2.jpg)
Przekładamy do wysmarowanej tortownicy. Smarujemy pozostałą margaryną .
![Krok 10 - Pierekaczewnik z białym serem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierekaczewnik-z-bialym-serem1-2.jpg)
Kroimy ,gdy wystygnie.
![Krok 11 - Pierekaczewnik z białym serem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierekaczewnik-z-bialym-serem0-2.jpg)