Przepis i sposób przygotowania na: Pierniczki
Kroki postępowania
Formujemy kulę. Ciasto dzielimy na 2 części. Do jednej dodajemy bakalie, do drugiej nie.
![Krok 1 - Pierniczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierniczki299-2.jpg)
![Krok 2 - Pierniczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierniczki298-2.jpg)
![Krok 3 - Pierniczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierniczki297-2.jpg)
![Krok 4 - Pierniczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierniczki296-2.jpg)
![Krok 5 - Pierniczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierniczki295-2.jpg)
mąka | 500 g |
miód prawdziwy | 200 g |
cukier puder | 170 g |
masło | 120 g |
jajko | 1 szt |
kakao | 1 łyżka |
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat | 1 szt |
bakalie | 3/4 szklanki |
polewa czekoladowa | |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: