Przepis i sposób przygotowania na: PIERNIK
Kroki postępowania
WyLEWAMY NA BLASZKĘ PIECZENIOWĄ MAŁĄ, WYSMAROWANĄ MASŁEM , WYłOŻONĄ PAPIEREm DO PIECZENIA. PIECZEMY OK 40 MINUT W TEMP 170STOPNI.
miód | 20 DAG |
cukier | 0,5 SZKLANKI |
masło miękkie | 12,5 DAG |
mąka pszenna | 1,75 SZKLANKI |
kakao | 1 ŁYŻKA |
śmietana proc | 3 DUŻE ŁYŻKI CZUBATE |
przyprawa do piekarnika | 2 ŁYŻECZKI |
jajko | 3 SZTUKI |
Soda oczyszczona Prymat | 1,5 ŁYŻECZKI |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: