Przepis i sposób przygotowania na: Piernik (bez leżakowania)
Kroki postępowania
![Krok 1 - Piernik (bez leżakowania) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piernik-bez-lezakowania1-2.jpg)
![Krok 2 - Piernik (bez leżakowania) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piernik-bez-lezakowania2-2.jpg)
![Krok 3 - Piernik (bez leżakowania) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piernik-bez-lezakowania3-2.jpg)
![Krok 4 - Piernik (bez leżakowania) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piernik-bez-lezakowania4-2.jpg)
masło 82% | 125 g |
cukier brązowy | 1 szkl |
miód | 2 łyżki |
mąka pszenna | 2 szkl |
mleko 3,2% | 1 szkl |
powidła śliwkowe | 2 łyżki + do przełożenia |
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat | 4 łyżeczki |
cynamon Prymat | 1 łyżeczka |
Soda oczyszczona Prymat | 2 łyżeczki |
kawa zbożowa | 2 pełne łyżki |
kakao | 2 łyżki |
jajko | 2 szt |
śmietana 30% | 1/3 szkl |
kawa zbożowa | 1 łyżka |
czekolada gorzka | 1 tabliczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: