Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi pieczone z nadzieniem sojowym
Kroki postępowania
Wykonanie pierogów:
Drożdże utrzeć z cukrem, rozprowadzić letnim mlekiem i odstawić w ciepłe miejsce do podrośnięcia. Następnie połączyć z mąką, wbić jajka, dodać roztopione masło , posolić do smaku, dokładnie wyrobić i odstawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na stolnicy.
![Krok 1 - Pierogi pieczone z nadzieniem sojowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-pieczone-z-nadzieniem-sojowym1-2.jpg)
![Krok 2 - Pierogi pieczone z nadzieniem sojowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-pieczone-z-nadzieniem-sojowym2-2.jpg)
![Krok 3 - Pierogi pieczone z nadzieniem sojowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-pieczone-z-nadzieniem-sojowym3-2.jpg)
![Krok 4 - Pierogi pieczone z nadzieniem sojowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-pieczone-z-nadzieniem-sojowym4-2.jpg)
Soję namoczyć, osączyć, ugotować do miękkości i zmielić. Cebulę obrać, drobno posiekać i podsmażyć na oleju z pomidorów. Wymieszać wszystkie składniki, dodać drobno pokrojone pomidory i przyprawy do smaku i jeszcze raz wymieszać starannie.
![Krok 5 - Pierogi pieczone z nadzieniem sojowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-pieczone-z-nadzieniem-sojowym5-2.jpg)