Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi polsko-ruskie
Kroki postępowania
Ziemniaki obrać ugotować i schłodzić.
Przepuścić przez maszynkę razem z serem białym.
(można również dodać podważoną cebulkę)
![Krok 1 - Pierogi polsko-ruskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-polskoruskie1-2.jpg)
Na stolnice wysypać mąkę.Dodać jajko,szczyptę soli.Zagniatać luzno dodając letniej wody.
![Krok 2 - Pierogi polsko-ruskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-polskoruskie2-2.jpg)
![Krok 3 - Pierogi polsko-ruskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-polskoruskie3-2.jpg)
Od szklanki wycinamy kółka.
![Krok 4 - Pierogi polsko-ruskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-polskoruskie4-2.jpg)
(nie możemy dopuścić by farsz dostał się między brzegami które zlepiamy bo pierogi będą się rozlepiać)
![Krok 5 - Pierogi polsko-ruskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-polskoruskie5-2.jpg)
![Krok 6 - Pierogi polsko-ruskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-polskoruskie6-2.jpg)
Można polać rozpuszczonym uprzednio masłem czy też ze śmietaną.
Smacznego
![Krok 7 - Pierogi polsko-ruskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-polskoruskie0-2.jpg)