Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z fetą i ziemniakami z rozmarynowym masłem
Kroki postępowania
Ziemniaki umyć, obrać i ugotować na miękko w osolonej wodzie, odstawić, by całkowicie ostygły. Kiedy będą zimne, przecisnąć je przez praskę, przecisnąć przez tą samą praskę również ser.
Przez praskę do czosnku przecisnąć dwa razy ząbki i dodać do masy, wymieszać i w razie potrzeby doprawić pieprzem i solą.
![Krok 1 - Pierogi z fetą i ziemniakami z rozmarynowym masłem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-z-feta-i-ziemniakami-z-rozmarynowym-maslem3-2.jpg)
![Krok 2 - Pierogi z fetą i ziemniakami z rozmarynowym masłem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-z-feta-i-ziemniakami-z-rozmarynowym-maslem4-2.jpg)
Nakładać farsz - objętość 2-3 łyżeczek i zaklejać ciasto, odkładać pierogi na wysypaną mąką deskę lub blat.
![Krok 3 - Pierogi z fetą i ziemniakami z rozmarynowym masłem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-z-feta-i-ziemniakami-z-rozmarynowym-maslem2-2.jpg)
![Krok 4 - Pierogi z fetą i ziemniakami z rozmarynowym masłem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-z-feta-i-ziemniakami-z-rozmarynowym-maslem1-2.jpg)
![Krok 5 - Pierogi z fetą i ziemniakami z rozmarynowym masłem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-z-feta-i-ziemniakami-z-rozmarynowym-maslem0-2.jpg)