Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

PiErogi z Kapustą i grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 kg
jajko 2 sztuki
sól 2 szczypty
kapusta kiszona 1 kg
cebula 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
grzyby suszone 25 różne rodzaje

Przepis i sposób przygotowania na: PiErogi z Kapustą i grzybami

Kroki postępowania

1
Z jajek, mąki , soli i wody zagniatamy ciasto by otrzymało jendolitą konsystencję. Następnie wałkujemy cienko i wkladamy na foremkę do pierogów.
Grzyby moczymy przz ok 12 godzin, następnie gotujemy je. Podobnie robimy za kapustą, która jezeli jest zbyt kwaśna płuczemy. Gdy kapusta będzie miękka i grzybki odcedzamy je. Kapustę siekamy drobniej, zaś grzyby przekręcamy wraz z podduszoną cebulą przez maszynkę i dodajemy do kapusty. Mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku.
Krok 1 - PiErogi z Kapustą i grzybami foto
2
Wykładamy łyżką farsz na ciasto i sklejamy foremkę, odcinamy pozostałę ciasto, tak robiym z każdym pierogiem . Pozostałe ciasto , któe zostało nam łaczymy i ponownie wałkujemy.
Krok 2 - PiErogi z Kapustą i grzybami foto
3
Gotujemy we wrzącej osolonej wodzie z 2 łyżkami oleju. Wyjmujemy po ok 3 minutach od ich wypłynięcia na wierzch.
Krok 3 - PiErogi z Kapustą i grzybami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 15.07.2013 19:06
takie robię :-)
Róża1 14.07.2013 12:22
pyszne!!!!!!!
Lemon 23.12.2012 15:33
pycha
Miki 23.12.2012 15:19
super
mysza75 23.12.2012 15:12
też takie robię :-)
gosia56 23.12.2012 14:58
akurat tez mam farsz zrobiony będę robić pierogi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak