Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ze śliwką
Kroki postępowania
![Krok 1 - Pierogi ze śliwką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ze-sliwka1-2.jpg)
![Krok 2 - Pierogi ze śliwką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ze-sliwka2-2.jpg)
![Krok 3 - Pierogi ze śliwką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ze-sliwka3-2.jpg)
![Krok 4 - Pierogi ze śliwką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ze-sliwka4-2.jpg)
Po wyjęciu pierogi polewamy rozpuszczonym masłem. Dodatkowo oprószamy je cukrem i podajemy.
![Krok 5 - Pierogi ze śliwką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ze-sliwka5-2.jpg)
mąka | 3 szklanki |
żółtko jajek | 1 sztuka |
woda ciepła | ok 1 szklanka |
olej | 2 łyżki |
sól | szczypta |
śliwki węgierki | na nadzienie |
cukier trzcinowy | doposypania |
masło | do polania |
mięta | do dekoracji |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: