Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pierożki serowo-śliwkowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 opakowania
śliwki węgierki 250 g
ser biały 100 g
cukier
cynamon Prymat
żółtko surowe

Porada

Polecam wykorzystanie sera naturalnego z wiaderka.

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki serowo-śliwkowe

Śliwki kroimy na pół ,wyjmujemy pestki i smażymy w rondelku. Po 30 min ,zdejmujemy z ognia ,przecieramy przez sito i studzimy. Do śliwek dodajemy szklankę sera ,składniki dokładnie ze sobą łączymy doprawiając do smaku odrobiną cukru i szczyptą cynamonu.
Ciasto francuskie rozwijamy i wycinamy kółka (6 cm) ,na środek każdego umieszczamy trochę sera ,zamykamy i układamy na blaszce. Wierzch smarujemy żółtkiem ,posypujemy cukrem wymieszanym z cynamonem. Ciastka pieczemy przez 30 min w temperaturze 200 °C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 03.10.2014 21:00
dobre pierożki :)
ggosienka68 03.10.2014 09:40
pyszne pierożki !!!! ;)
Malinka 27.09.2014 17:34
Wyglądają bardzo apetycznie!
Seba 27.09.2014 17:16
Apetyczne.
Adamorek 27.09.2014 15:44
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak