Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki z kapustą i grzybami
Kroki postępowania
![Krok 1 - Pierożki z kapustą i grzybami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierozki-z-kapusta-i-grzybami1-2.jpg)
![Krok 2 - Pierożki z kapustą i grzybami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierozki-z-kapusta-i-grzybami2-2.jpg)
![Krok 3 - Pierożki z kapustą i grzybami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierozki-z-kapusta-i-grzybami3-2.jpg)
![Krok 4 - Pierożki z kapustą i grzybami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierozki-z-kapusta-i-grzybami4-2.jpg)
![Krok 5 - Pierożki z kapustą i grzybami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierozki-z-kapusta-i-grzybami5-2.jpg)
mąka pszenna | 1 kg |
masło roślinne | 5 dkg |
drożdże | 5 dkg |
śmietana | 15 dkg |
mleko | 1 szkl |
woda | 1 szkl |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | |
sól do smaku |
kapusta kiszona | 50 dkg |
cebula | 2 szt |
grzyby leśne | 20 dkg |
jajko ugotowane na twardo | 2 szt |
olej | 2 łyżki |
białko | 1 szt |
sól do smaku | |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
kminek Prymat |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: