Przepis i sposób przygotowania na: Pierś indycza w papryce
Kroki postępowania
Mieszamy sprasowane ząbki czosnku , sos sojowy , sok jabłkowy, paprykę słodką i ostrą.
Pierś oczyszczamy , kroimy w w kilkucentymetrową kostkę i obtaczamy w marynacie.
Przykrywamy srebrną folią i odstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę.
![Krok 1 - Pierś indycza w papryce foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piers-indycza-w-papryce1-2.jpg)
Przekładamy na głęboki talerz i nie całkiem zakrywamy sreberkiem .
![Krok 2 - Pierś indycza w papryce foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piers-indycza-w-papryce2-2.jpg)
Obraną cebulę siekamy.
Na patelni w której smażyliśmy mięso przez chwilę przesmażamy cebulę , potem dodajemy paprykę. Mieszamy i 2-3 minuty smażymy na sporym ogniu.
![Krok 3 - Pierś indycza w papryce foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piers-indycza-w-papryce3-2.jpg)
![Krok 4 - Pierś indycza w papryce foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piers-indycza-w-papryce4-2.jpg)
Dusimy pod przykryciem ok. 5 minut , dodajemy sól. pieprz kolorowy i ew. ostrą paprykę. Wszystko dusimy jeszcze ok.5-10 minut. Sprawdzajmy aby nie przegotować mięsa.
Podajemy z ziemniaczkami i koperkiem.
![Krok 5 - Pierś indycza w papryce foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piers-indycza-w-papryce5-2.jpg)