Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

pierś indycza w sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi indycze 4 sztuki
mąka 2 łyżki
masło
olej
sól
pieprz
natka pietruszki
białe wino 1/2 szklanki
śmietana 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: pierś indycza w sosie

piersi z indyka rozbijam, solę, oprószam pieprzem, a następnie obtaczam w mące i smażę na oleju po 2 minuty z obu stron. Mięso układam w formie, kropię winem i wstawiam na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni. Masło rozgrzewam na patelni, oprószam mąką i zasmażam, za chwilę dolewam śmietany i wrzucam posiekaną natkę pietruszki, ewentualnie doprawiam do smaku. Upieczone piersi indycze polewam sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 09.08.2012 12:29
dobre
sznycel 04.08.2012 21:37
podaję z ryżem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak