Przepis i sposób przygotowania na: Pierś pod kołderką
Kroki postępowania
Pieczarki umyć, osuszyć i pokroić w plasterki. Wrzucić na rozgrzany olej i przesmażyć. Doprawić solą i pieprzem, dodać oregano.
![Krok 1 - Pierś pod kołderką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piers-pod-kolderka1-2.jpg)
Piersi z kurczaka umyć, osuszyć. Każdą przekroić na pół i w poprzek (powinny powstać 4 plastry). Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
![Krok 2 - Pierś pod kołderką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piers-pod-kolderka2-2.jpg)
![Krok 3 - Pierś pod kołderką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piers-pod-kolderka3-2.jpg)
Por oczyścić i posiekać.
![Krok 4 - Pierś pod kołderką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piers-pod-kolderka4-2.jpg)
![Krok 5 - Pierś pod kołderką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piers-pod-kolderka5-2.jpg)
![Krok 6 - Pierś pod kołderką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piers-pod-kolderka6-2.jpg)
Na wierzch wyłożyć pieczarki, posypać startym serem.
Zapiekać 40 minut w 180 stopniach.
Podawać z ziemniaczkami
![Krok 7 - Pierś pod kołderką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piers-pod-kolderka7-2.jpg)