Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka pod podwójnie serową pierzynką
Kroki postępowania
Mięso podzielić na porcje, ułożyć w posmarowanym olejem naczyniu do zapiekania, oprószyć solą i pieprzem.
![Krok 1 - Pierś z kurczaka pod podwójnie serową pierzynką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piers-z-kurczaka-pod-podwojnie-serowa-pierzynka1-2.jpg)
![Krok 2 - Pierś z kurczaka pod podwójnie serową pierzynką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piers-z-kurczaka-pod-podwojnie-serowa-pierzynka2-2.jpg)
![Krok 3 - Pierś z kurczaka pod podwójnie serową pierzynką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piers-z-kurczaka-pod-podwojnie-serowa-pierzynka3-2.jpg)
![Krok 4 - Pierś z kurczaka pod podwójnie serową pierzynką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piers-z-kurczaka-pod-podwojnie-serowa-pierzynka4-2.jpg)
![Krok 5 - Pierś z kurczaka pod podwójnie serową pierzynką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piers-z-kurczaka-pod-podwojnie-serowa-pierzynka5-2.jpg)
![Krok 6 - Pierś z kurczaka pod podwójnie serową pierzynką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piers-z-kurczaka-pod-podwojnie-serowa-pierzynka6-2.jpg)
pierś z kurczaka podwójna | 1 sztuka |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | do smaku |
pieprz | do smaku |
olej | 1/2 łyżki |
ser mozarella | 80 g kulka |
żółty ser | 80 g |
szynka wędzona | 4 duże plastry |
cebula czerwona | 1/2 sztuki |
Przyprawa do mięs Prymat | 2 łyżeczki |
majonez | 2 czubate łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: