Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka zapiekana z pieczarkami i serem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 500 gram
pieczarki 300 gram
ser żółty 300 gram
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka zapiekana z pieczarkami i serem

Pierś z kurczaka umyć, podzielić na kawałki. Posypać solą, pieprzem i ziołami. Usmażyć na patelni grillowej. Na oddzielnej patelni usmażyć na maśle wcześniej obrane i pokrojone pieczarki. Usmażone mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym, dodać pieczarki i start żółty ser. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec do momentu roztopienia się sera na powierzchni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 15.11.2015 15:23
smaczny obiad
2milutka 15.11.2015 14:10
w sam raz na zimne dni

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak