Przepis i sposób przygotowania na: Piersi kurczaka z podgrzybkami w śmietanowym sosie
Kroki postępowania
Na patelni rozgrzać łyżkę masła dodać cebulę pokrojoną w półplastry i lekko zeszklić. Grzyby oczyścić, szybko opłukać pod bieżącą wodą na sicie, pokroić na plasterki. Do zeszklonej cebuli dodać grzyby i dusić aż płyn całkowicie odparuje około 10-12 minut.
![Krok 1 - Piersi kurczaka z podgrzybkami w śmietanowym sosie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piersi-kurczaka-z-podgrzybkami-w-smietanowym-sosie1-2.jpg)
Piersi z kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na 4-5 centymetrowe kawałki. Na drugiej patelni rozgrzać pozostałe masło i podsmażyć kawałki kurczaka do lekkiego zrumienienia przez około 10 minut.
![Krok 2 - Piersi kurczaka z podgrzybkami w śmietanowym sosie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piersi-kurczaka-z-podgrzybkami-w-smietanowym-sosie2-2.jpg)
![Krok 3 - Piersi kurczaka z podgrzybkami w śmietanowym sosie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piersi-kurczaka-z-podgrzybkami-w-smietanowym-sosie3-2.jpg)
![Krok 4 - Piersi kurczaka z podgrzybkami w śmietanowym sosie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piersi-kurczaka-z-podgrzybkami-w-smietanowym-sosie4-2.jpg)
![Krok 5 - Piersi kurczaka z podgrzybkami w śmietanowym sosie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piersi-kurczaka-z-podgrzybkami-w-smietanowym-sosie5-2.jpg)
![Krok 6 - Piersi kurczaka z podgrzybkami w śmietanowym sosie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piersi-kurczaka-z-podgrzybkami-w-smietanowym-sosie0-2.jpg)