Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna wołowina w winie
Kroki postępowania
![Krok 1 - Pikantna wołowina w winie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pikantna-wolowina-w-winie1-2.jpg)
![Krok 2 - Pikantna wołowina w winie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pikantna-wolowina-w-winie2-2.jpg)
![Krok 3 - Pikantna wołowina w winie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pikantna-wolowina-w-winie3-2.jpg)
Całość podajemy z kaszą lub pieczonymi ziemniaczkami.
Smacznego!
![Krok 4 - Pikantna wołowina w winie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pikantna-wolowina-w-winie4-2.jpg)
wołowina | 0,5 kg |
boczek wędzony | 10 dkg |
cebula | 3 szt |
papryka czerwona | 2 szt |
wino czerwone wytrawne | 250 ml |
papryczka chili | 2 szt |
sól do smaku | |
tymianek | 1 łyżeczka |
czosnek ząbki | 1 |
Papryka słodka mielona Prymat | 1 łyżeczka |
marchew | 2 szt |
bulion wołowy | 1 kostka |
Imbir mielony Prymat | 1 łyżeczka |
olej z suszonych pomidorów | 4 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: