Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

PIKANTNA ZUPA GULASZOWA

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe 1/2 KG
ziemniaki 2 SZKL.
marchew 1 SZKL.
papryka 2 SZT.
cebula 3 SZT.
czosnek 3-4 ZĄBKI
pomidor 2 SZT.
pieczarki 20 DAG
pietruszka zielona 1 PĘCZEK
sól
pieprz
papryka mielona
olej do smażenia
śmietana 1 SZT.
kostka rosołowa 1 SZT.
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: PIKANTNA ZUPA GULASZOWA

MIĘSO, ZIEMNIAKI, MARCHEW I CZOSNEK POKROIĆ W KST.
PAPRYKĘ W SŁUPKI, A CEBULĘ W TALARKI.
PIECZARKI W PLASTERKI.

MIĘSO, CEBULĘ, PIECZARKI, CZOSNEK I PAPRYKĘ OBSMAŻYĆ NA OLEJU. DODAĆ POMIDORY I DUSIĆ PARĘ MINUT NA MAŁYM OGNIU. WLAĆ LITR WODY, DODAĆ SÓL I PRZYPRAWY, KST. ROSOŁOWĄ. W OSOBNYM GARNKU W MAŁEJ ILOŚCI WODY PODGOTOWAĆ MARCHEW, POTEM DODAĆ ZIEMNIAKI, JAK BĘDĘ LEKKO TWARDE WRZUCIĆ PODSMAŻONE MIĘSO, DODAĆ WODĘ WG UZNANIA. WSYPAĆ TROCHĘ SŁODKIEJ I OSTREJ PAPRYKI. GOTOWAĆ POD PRZYKRYCIEM AŻ MIĘSO BĘDZIE MIĘKKIE ( OK. 1/2 GODZ.). PRZED PODANIEM DODAĆ ŁYŻKĘ ŚMIETANY 12 % UKWASZONEJ I POSYPAĆ NATKĄ PIETRUSZKI.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak