Przepis i sposób przygotowania na: PIKANTNA ZUPA GULASZOWA
PAPRYKĘ W SŁUPKI, A CEBULĘ W TALARKI.
PIECZARKI W PLASTERKI.
MIĘSO, CEBULĘ, PIECZARKI, CZOSNEK I PAPRYKĘ OBSMAŻYĆ NA OLEJU. DODAĆ POMIDORY I DUSIĆ PARĘ MINUT NA MAŁYM OGNIU. WLAĆ LITR WODY, DODAĆ SÓL I PRZYPRAWY, KST. ROSOŁOWĄ. W OSOBNYM GARNKU W MAŁEJ ILOŚCI WODY PODGOTOWAĆ MARCHEW, POTEM DODAĆ ZIEMNIAKI, JAK BĘDĘ LEKKO TWARDE WRZUCIĆ PODSMAŻONE MIĘSO, DODAĆ WODĘ WG UZNANIA. WSYPAĆ TROCHĘ SŁODKIEJ I OSTREJ PAPRYKI. GOTOWAĆ POD PRZYKRYCIEM AŻ MIĘSO BĘDZIE MIĘKKIE ( OK. 1/2 GODZ.). PRZED PODANIEM DODAĆ ŁYŻKĘ ŚMIETANY 12 % UKWASZONEJ I POSYPAĆ NATKĄ PIETRUSZKI.