Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pizza z papryką i mozarellą

5.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

drożdże
1,5 dag
mąka pszenna
1,5 szklanki
mleko
0,5 szklanki
cukier
0,5 łyzeczki
sól
0,5 łyżeczki
Sklep Prymat
olej
1 łyzka
papryka
0.5
Sklep Prymat
mozarella
100 gram
parówka
1
cebula
1
masło roślinne
1 łyżka
pieczarki
7 szt
kukurydza
3 łyżki
czosnek ząbki
2
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
ser żółty

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z papryką i mozarellą

Kroki postępowania

1
Drożdże rozpuszczamy z cukrem, dodajemy mleko, sól i olej - wlewamy do miski z mąką i zagnitamy jednolite ciasto, które bardzo, bardzo cienko wałkujemy. Dużą blaszke (taką z piekarnika) delikatnie smarujemy olejem i układamy ciasto, które obficie smarujemy ketchupem - wkładamy do piekarnika na 10-15 minut w temp 180*.
Krok 1 - Pizza z papryką i mozarellą foto
2
Parówkę kroimy w półplasterki, cebulę w drobną kostkę, a pieczarki w plastry, przeciskamy ząbki czosnku - smażymy z dodatkiem soli i pieprzu do miękkości cebuli i grzybów.
Krok 2 - Pizza z papryką i mozarellą foto
3
paprykę kroimy w drobną kostkę, mozarellę w grubą a żółty ser ścieramy.
Krok 3 - Pizza z papryką i mozarellą foto
4
Na upieczone ciasto wykładamy usmażone pieczarki z cebulą i parówką, na to posypujemy ser żółty, następnie układamy paprykę, kukurydzę oraz mozarellę.
Krok 4 - Pizza z papryką i mozarellą foto
5
Pizze ponownie wkładamy do piekarnika na ok 5 minut,
Krok 5 - Pizza z papryką i mozarellą foto
6
jemy zaraz po przygotowaniu z ketchupem
Krok 6 - Pizza z papryką i mozarellą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 25.11.2012 11:48
Super pizza, super przepis :)
caralajna 14.11.2012 08:00
uwielbiam pizzę
Beatris 13.11.2012 22:57
Nie rozumiem co ma porysowana patelnia do końcowego efektu, który wg mnie wygląda smakowicie. Nie każdego stać na nowy sprzęt. Ja też często używam starej, porysowanej patelni i nie uważam, żeby przez to moje potrawy były gorsze. A kawałek takiej pizzy z chęcią bym zjadła.
MAR3STA 13.11.2012 19:27
pyszna pizza,a co do patelni grunt że nie przypala;)
Lemon 13.11.2012 18:43
świetna
Cukiereczek13 13.11.2012 17:32
oj co tam, patelnia może stara, ale jara :) pizza wygląda rewelacyjnie ;)
SmacznaPyza 13.11.2012 17:26
jak spojrzałam na tę porysowaną patelnię to powiem tylko jedno - powinnaś ją wyrzucić już dawno...
as28 13.11.2012 15:15
fajne
as28 13.11.2012 15:15
fajne
pajbek 13.11.2012 14:55
Wygląda niesamowicie apetycznie i pewnie tak smakuje.
medi 13.11.2012 14:31
super:)najlepsza domowa:)
wyattearp 13.11.2012 14:22
FAJNIE WYGLĄDA I PEWNIE DOBRZE SMAKUJE!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak