Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z tuńczykiem i rukolą
Kroki postępowania
Do mąki dodać sól, olej i płynne już drożdże. Wyrobić gładkie ciasto, aby odchodziło od dłoni. Przykryć ścierką i pozostawić do wyrośnięcia.
![Krok 1 - Pizza z tuńczykiem i rukolą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pizza-z-tunczykiem-i-rukola1-2.jpg)
Przygotować również pozostałe dodatki. Umyć rukolą. Odcedzić tuńczyka. Odcedzić groszek z zalewy. Zetrzeć żółty ser.
Przecier wymieszać z olejem, oregano, łyżką wody i delikatnie posolić.
![Krok 2 - Pizza z tuńczykiem i rukolą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pizza-z-tunczykiem-i-rukola2-2.jpg)
Każdy kawałek posypać startym żółtym serem a następnie posmarować sosem pomidorowym. Rozłożyć pozostałe dodatki: pieczarki, rukolę, tuńczyka.
Każdą pizzę posypać z wierzchu jeszcze raz żółtym serem.
![Krok 3 - Pizza z tuńczykiem i rukolą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pizza-z-tunczykiem-i-rukola3-2.jpg)
![Krok 4 - Pizza z tuńczykiem i rukolą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pizza-z-tunczykiem-i-rukola4-2.jpg)