Przepis i sposób przygotowania na: Placek po węgiersku z dziczyzną
Kroki postępowania
![Krok 1 - Placek po węgiersku z dziczyzną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placek-po-wegiersku-z-dziczyzna1-2.jpg)
![Krok 2 - Placek po węgiersku z dziczyzną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placek-po-wegiersku-z-dziczyzna2-2.jpg)
![Krok 3 - Placek po węgiersku z dziczyzną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placek-po-wegiersku-z-dziczyzna3-2.jpg)
W tym czasie przygotowujemy sos. W 200 ml gotującej się wody rozpuszczamy kostkę rosołową. Z pozostałych 200 ml i mąki robimy zawiesinę i zagęszczamy bulion. Dodajemy natkę pietruszki i gotujemy na małym ogniu aż do momentu polania.
![Krok 4 - Placek po węgiersku z dziczyzną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placek-po-wegiersku-z-dziczyzna4-2.jpg)
Farsz nakładamy na połowę placków i zamykamy drugą połową tworząc półkole.
Placki z farszem zapiekamy w piekarniku w 180 stopniach przez 10 minut.
Potem wykładamy na talerz i polewamy zagęszczonym bulionem. Można ozdobić świeżą natką pietruszki.
![Krok 5 - Placek po węgiersku z dziczyzną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placek-po-wegiersku-z-dziczyzna5-2.jpg)