Przepis i sposób przygotowania na: Placek „Żmija”
Kroki postępowania
Białka jaj ubić na sztywno z cukrem i podzielić na dwie części.
![Krok 1 - Placek „Żmija” foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placek-zmija1-2.jpg)
![Krok 2 - Placek „Żmija” foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placek-zmija2-2.jpg)
![Krok 3 - Placek „Żmija” foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placek-zmija3-2.jpg)
![Krok 4 - Placek „Żmija” foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placek-zmija4-2.jpg)
![Krok 5 - Placek „Żmija” foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placek-zmija5-2.jpg)
jajko | 9 szt. |
cukier | 25 dag |
mąka | 12 dag |
mąka ziemniaczana | 10 dag |
proszek do pieczenia | 1/2 łyżeczki |
Soda oczyszczona Prymat | 1/2 łyżeczki |
cukier puder | do posypki |
aromat cytrynowy | 1 szt |
kawa rozpuszczalna | 1 łyżka |
tłuszcz do formy | |
Bułka tarta klasyczna Prymat | do formy |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: