Przepis i sposób przygotowania na: Placki cukiniowe z serkiem topionym i pomidorem
Kroki postępowania
Odciskamy od nadmiaru soku po 10 minutach.
Łączymy z roztartymi drożdżami, jajkami oraz mąką.
![Krok 1 - Placki cukiniowe z serkiem topionym i pomidorem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placki-cukiniowe-z-serkiem-topionym-i-pomidorem3-2.jpg)
![Krok 2 - Placki cukiniowe z serkiem topionym i pomidorem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placki-cukiniowe-z-serkiem-topionym-i-pomidorem2-2.jpg)
![Krok 3 - Placki cukiniowe z serkiem topionym i pomidorem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placki-cukiniowe-z-serkiem-topionym-i-pomidorem1-2.jpg)
![Krok 4 - Placki cukiniowe z serkiem topionym i pomidorem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placki-cukiniowe-z-serkiem-topionym-i-pomidorem0-2.jpg)
cukinia | 500 g |
mąka | 2 szklanki |
jajko | 4 |
Sól ziołowa jodowana Prymat | |
Kucharek przyprawa uniwersalna | 1/2 łyżeczki |
olej do smażenia | |
serek topiony śmietankowy duży | 1 szt |
pomidor | 2 |
drożdże | 2 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: