Przepis i sposób przygotowania na: Placki serowo-czosnkowe
Kroki postępowania
![Krok 1 - Placki serowo-czosnkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placki-serowoczosnkowe1-2.jpg)
![Krok 2 - Placki serowo-czosnkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placki-serowoczosnkowe2-2.jpg)
Na średnio rozgrzany olej ryżowy (lub inny) kłaść łyżką średnie porcje masy i smażyć z obu stron na złocisty kolor.
![Krok 3 - Placki serowo-czosnkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placki-serowoczosnkowe3-2.jpg)
![Krok 4 - Placki serowo-czosnkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placki-serowoczosnkowe0-2.jpg)
jajko | 3-4 duże |
czosnek | 4 ząbki |
płatki kukurydziane | 2-3 łyżki |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | |
mąka pszenna | 2-3 łyżki |
mąka kukurydziana | 2-3 łyżki |
Soda oczyszczona Prymat | 1/2 łyżeczki |
olej ryżowy | |
twaróg | 250 (półtłusty) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: