Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki jaglane z jabłkami
Kroki postępowania
Kaszę jaglaną wsypać do garnka, przepłukać dokładnie wodą, następnie zalać wrzątkiem i ugotować do miękkości. Wystudzić.
![Krok 1 - Placuszki jaglane z jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placuszki-jaglane-z-jablkami1-2.jpg)
Do kaszy wbić jajka, dodać jogurt grecki, cukier waniliowy i mąkę pszenną. Wymieszać dokładnie łyżką na jednolitą masę.
![Krok 2 - Placuszki jaglane z jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placuszki-jaglane-z-jablkami2-2.jpg)
Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne. Jabłko pokroić w ósemki a następnie w plasterki. Wrzucić do masy i wymieszać.
![Krok 3 - Placuszki jaglane z jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placuszki-jaglane-z-jablkami3-2.jpg)
Na rozgrzaną patelnię (z niewielką ilością oleju) kłaść łyżką masę na placki, smażyć na średnim ogniu z obu stron na rumiano.
![Krok 4 - Placuszki jaglane z jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placuszki-jaglane-z-jablkami4-2.jpg)
Podawać posypane cukrem pudrem, z dodatkiem jogurtu greckiego (dodatkowo posypałam placuszki rodzynkami bo takie było życzenie córeczki :)
![Krok 5 - Placuszki jaglane z jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placuszki-jaglane-z-jablkami5-2.jpg)