Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki z karmelizowanymi owocami
Kroki postępowania
Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia ,cukier, szczyptę soli i zarodki.
Dodać żółtka i wymieszać.
![Krok 1 - Placuszki z karmelizowanymi owocami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placuszki-z-karmelizowanymi-owocami1-2.jpg)
![Krok 2 - Placuszki z karmelizowanymi owocami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placuszki-z-karmelizowanymi-owocami2-2.jpg)
![Krok 3 - Placuszki z karmelizowanymi owocami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placuszki-z-karmelizowanymi-owocami3-2.jpg)
![Krok 4 - Placuszki z karmelizowanymi owocami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placuszki-z-karmelizowanymi-owocami4-2.jpg)
Gotowe placki przełożyć na talerz i przykryć folią aluminiową zabezpieczając przed wystygnięciem.
![Krok 5 - Placuszki z karmelizowanymi owocami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placuszki-z-karmelizowanymi-owocami5-2.jpg)
W rondelku z grubym dnem "przypalić" cukier na karmel, ostrożnie podlać 1/2 szkalnki wody.
Dodać sok z cytryny i pokrojone owoce.
Podgotować do miękkości.
Usmażone wcześniej placki przełożyć ciepłymi owocami.
![Krok 6 - Placuszki z karmelizowanymi owocami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placuszki-z-karmelizowanymi-owocami6-2.jpg)