Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Placuszki z kiszonej kapusty

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1/2 kg
mąka krupczatka 250 g
jajko 1
czosnek 2 ząbki
majeranek do smaku
olej do smażenia
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki z kiszonej kapusty

Kapustę kiszoną wycisnąć z soku i posiekać jak najdrobniej - przełożyć do miski.
Dodać jajko, mąkę, wyciśnięty czosnek, majeranek, mielony kminek i trochę soli.
Wyrobić na jednolitą masę i kłaść łyżką na rozgrzany olej niewielkie porcje - smażyć na rumiano.
Osączyć na papierowych ręcznikach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 03.01.2014 00:07
Dobre jedzenie.
Habibi 22.10.2012 15:25
Te placuszki są znane głównie w kuchni czeskiej, którą uwielbiam :)
Dorota37 22.10.2012 15:11
Czegoś takiego jeszcze nie jadlam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak