Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki z tuńczyka
Całość łączymy z surowym jajkiem i bułką tartą, doprawiamy solą i pieprzem.
Z masy formujemy kulki, które spłaszczamy i panierujemy w mące. Smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano.
tuńczyk w sosie własnym | 1 puszka |
jajka ugotowane na twardo | 1 sztuka |
jajko | 1 sztuka |
ogórek konserwowy | 1 sztuka |
kukurydza konserwowa | 2 łyżki |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 4 łyżki |
sól i pieprz | do smaku |
mąka | do panierowania |
olej do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: