Przepis i sposób przygotowania na: Pleśniak z powidłami
Kroki postępowania
![Krok 1 - Pleśniak z powidłami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/plesniak-z-powidlami1-2.jpg)
![Krok 2 - Pleśniak z powidłami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/plesniak-z-powidlami2-2.jpg)
![Krok 3 - Pleśniak z powidłami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/plesniak-z-powidlami3-2.jpg)
![Krok 4 - Pleśniak z powidłami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/plesniak-z-powidlami4-2.jpg)
mąka pszenna | 3 szklanki |
margaryna | 200 g |
cukier | 3/4 szklanki |
żółtko jajek | 4 sztuki |
białko | 4 sztuki |
kakao | 2 łyżki |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
sól | 1 szczypta |
powidła śliwkowe | 300 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: