Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Polędwiczki wieprzowe marynowane w czerwonym winie z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 500 gram
Owoc jałowca cały Prymat 1 łyżeczka
wino czerwone wytrawne 500 ml
pieprz 0,5 łyżeczki
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżeczka
posiekane listki tymianku 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki wieprzowe marynowane w czerwonym winie z warzywami

Mięso myjemy, osuszamy i kroimy na 2 cm plastry. Wino gotujemy z przyprawami, studzimy i wkładamy do marynaty mięso. Marynujemy kilka godzin. Następnie pieczemy smażymy lub grillujemy na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak