Przepis i sposób przygotowania na: Polski schabowy.
Kroki postępowania
![Krok 1 - Polski schabowy. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/polski-schabowy.1-2.jpg)
Jajka roztrzepujemy dodając sól, pieprz i paprykę.
Kotlety wkładamy do jajek, obtaczamy z każdej strony, a następnie obtaczamy w bułce tartej.
![Krok 2 - Polski schabowy. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/polski-schabowy.2-2.jpg)
![Krok 3 - Polski schabowy. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/polski-schabowy.3-2.jpg)
schab bez kości | 1 kg |
jajko | 3 szt. |
sól | |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
Papryka słodka mielona Prymat | |
olej do smażenia | |
Bułka tarta klasyczna Prymat |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: