Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańczowo- orzechowy miodownik
Kroki postępowania
![Krok 1 - Pomarańczowo- orzechowy miodownik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pomaranczowo-orzechowy-miodownik1-2.jpg)
Gotowe dzielimy na 3 części. Każdą część wykładamy na blaszkę, nakłuwamy widelcem. Pieczemy osobno 3 placki (około 15 min każdy w 180°C). Upieczone miodowe spody pozostawiamy do ostudzenia.
![Krok 2 - Pomarańczowo- orzechowy miodownik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pomaranczowo-orzechowy-miodownik2-2.jpg)
![Krok 3 - Pomarańczowo- orzechowy miodownik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pomaranczowo-orzechowy-miodownik3-2.jpg)
MASA GRYSIKOWA: Na mleko gotujemy grysik. Gotowy studzimy. Masło ucieramy. Do utartego dodajemy stopniowo zimną kaszę oraz cukier puder do smaku. Do gotowej masy dodajemy mielone orzechy i alkohol do smaku.
Mając przygotowane masy i upieczone placki przystępujemy do przekładania. Kolejno wykładamy: placek miodowy, połowa tężejącej masy owocowej, połowa masy orzechowej, ciasto miodowe, połowa tężejącej masy owocowej, połowa masy orzechowej, ciasto miodowe.
Po przełożeniu ciasto odstawiamy do chłodu by warstwa z galaretką dobrze stężała.
![Krok 4 - Pomarańczowo- orzechowy miodownik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pomaranczowo-orzechowy-miodownik4-2.jpg)
![Krok 5 - Pomarańczowo- orzechowy miodownik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pomaranczowo-orzechowy-miodownik5-2.jpg)