Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa po włosku
Kroki postępowania
![Krok 1 - Pomidorowa po włosku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pomidorowa-po-wlosku1-2.jpg)
![Krok 2 - Pomidorowa po włosku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pomidorowa-po-wlosku2-2.jpg)
![Krok 3 - Pomidorowa po włosku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pomidorowa-po-wlosku3-2.jpg)
Dolewam bulion zagotowuję i miksuję blenderem. Dolewam śmietanę, doprawiam solą, pieprzem.
![Krok 4 - Pomidorowa po włosku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pomidorowa-po-wlosku4-2.jpg)
Do wysokiego pojemnika wsypuję mąkę, dodaję jako, liście bazylii, ale zostawiam ich część, mleko, sól , łyżkę oliwy i miksuje blenderem. Naleśniki smażę na odrobinie oleju. Smaruję serem feta, układam liście bazylii i zwijam w rulon. Kroję na małe kawałki i nabijam na patyczki do szaszłyków. Zupę podaję z serem feta i szaszłykami oraz listkami bazylii
![Krok 5 - Pomidorowa po włosku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pomidorowa-po-wlosku5-2.jpg)
![Krok 6 - Pomidorowa po włosku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pomidorowa-po-wlosku6-2.jpg)