Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowe mielone w płatkach owsianych
Kroki postępowania
PRZYGOTOWANIE:
Płatki owsiane mielimy w młynku do kawy lub rozdrabniaczu, zalewamy je mlekiem i odstawiamy do napęcznienia. Cebule kroimy w kostkę i rumienimy je na oleju rzepakowym. Pod koniec smażenia dodajemy 2 drobno pokrojone ząbki czosnku i studzimy zawartość patelni.
![Krok 1 - Pomidorowe mielone w płatkach owsianych foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pomidorowe-mielone-w-platkach-owsianych1-2.jpg)
* Piana dodana do masy sprawi, że kotlety będą puszyste, delikatne i soczyste.
![Krok 2 - Pomidorowe mielone w płatkach owsianych foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pomidorowe-mielone-w-platkach-owsianych2-2.jpg)
*Jeśli nie posiadamy młynka do mielenia, możemy użyć sklepowej mąki owsianej.
![Krok 3 - Pomidorowe mielone w płatkach owsianych foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pomidorowe-mielone-w-platkach-owsianych3-2.jpg)
Kotlety podajemy z ulubionymi dodatkami węglowodanowymi oraz świeżymi surówkami.
Życzę smacznego!
![Krok 4 - Pomidorowe mielone w płatkach owsianych foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pomidorowe-mielone-w-platkach-owsianych4-2.jpg)