Przepis i sposób przygotowania na: Powidła śliwkowe z czekoladą
Kroki postępowania
![Krok 1 - Powidła śliwkowe z czekoladą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/powidla-sliwkowe-z-czekolada1-2.jpg)
Wypestkowane śliwki wkładam do maszynki do mielenia o dużych oczkach. W taki sposób nie musimy tak długo smażyć naszych powideł, to bardzo ułatwia pracę przy powidłach.
Nasze zmielone śliwki przekładamy do dużego garnka i smażymy przez kilka godzin ciągle mieszając. jeśli już zauważymy, że nasze powidła zmniejszyły swoją pojemność i zrobiły się ciemne to dodaj pozostałe składniki i jeszcze przez pół godziny smażymy.
![Krok 2 - Powidła śliwkowe z czekoladą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/powidla-sliwkowe-z-czekolada2-2.jpg)
![Krok 3 - Powidła śliwkowe z czekoladą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/powidla-sliwkowe-z-czekolada3-2.jpg)