Przepis i sposób przygotowania na: Proste ciasto budyniowe
Kroki postępowania
Ugotować gęsty budyń: 4 opakowania budyniu ugotować w 1,2l mleka. Budyń odstawić do ostygnięcia
![Krok 1 - Proste ciasto budyniowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/proste-ciasto-budyniowe2-2.jpg)
Zagnieść kruche ciasto z margaryny cukru jajek i mąki z proszkiem. Podzielić ciasto na 2 części. Z większej części rozwałkować placek i wyłożyć na spód blachy, na ciasto wyłożyć budyń-nie musi być zimny.
Następną część ciasta rozwałkować. Wycinać z ciasta paski o szerokości ok 0,5 cm i układać z nich kratkę na budyniu.
![Krok 2 - Proste ciasto budyniowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/proste-ciasto-budyniowe1-2.jpg)
Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180st .Piec ok 45-50 min. Ciasto przed krojeniem musi wystygnąć
![Krok 3 - Proste ciasto budyniowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/proste-ciasto-budyniowe0-2.jpg)