Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przepiórki w pieluszkach.

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

przepiórki 2 sztuki
cebula biała 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
olej roślinny
gruba nić do wiązania
szynka 4 plastry
pasztet 100 (drobiowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Przepiórki w pieluszkach.

Przepiórki, już oprawione, dokładnie płuczę i sprawdzam, czy nie trzeba ich jeszcze
w środku wyczyścić.
Odcinam gruczoł kuprowy, sprawdzam, czy nie wymagane jest oczyszczenie
z pozostałych stosin piór.
Następnie nacieram je z wierzchu solą, pieprzem.
Cebulę i czosnek siekam, szklę na patelni. Dodaję pasztet, mieszam z cebulą i podsmażam
razem na oleju rzepakowym. Pasztetem, najlepiej lekko przestudzonym, nadziewam przepiórki.
Plasterkami szynki obwijam otwór, którym wciskałam nadzienie
i obwiązuję je gruba nitką
dokładnie, aby zapobiec wydostawaniu się nadzienia podczas pieczenia.

Tak przygotowanie ptaki układam na blasze, na folii aluminiowej. Nacieram je
olejem rzepakowym, posypuję tymiankiem i wkładam do piekarnika.
Piekę ok. 30-40 minut w 180 stopniach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 01.07.2013 17:21
super przepis
Bernadeta1 01.07.2013 00:57
ja też nigdy nie jadłam przepiórek
migotka28 30.06.2013 12:55
fajny pomysł na nazwę dania i na te pieluszki a przepiórek nigdy nie miałam możliwości skosztować
magdziorka6 30.06.2013 12:42
warto spróbować
marcia7 30.06.2013 11:44
fajne pieluszki
joanna30 30.06.2013 10:09
Nigdy nie jadłam przepiórek ale nazwa potrawy jest świetna :)
Aleksandra/Olcia 30.06.2013 10:06
jeszcze nie jadłam przepiórek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak