Przepis i sposób przygotowania na: Przepis dnia V: Fricassee z kurczakiem, odc.2
Kroki postępowania
![Krok 1 - Przepis dnia V: Fricassee z kurczakiem, odc.2 foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-v-fricassee-z-kurczakiem-odc.21-2.jpg)
Filet z kurczaka myjemy, osuszamy na ściereczce kuchennej i kroimy w paski o średniej wielkości. Mięso obtaczamy w przyprawie do kurczaka po staropolsku i zostawiamy na parę minut, aby przeszło aromatem przyprawy. Cebulę kroimy w pióra, a pieczarki w plasterki. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy kurczaka na złoty kolor. Następnie doprawiamy do smaku czosnkiem granulowanym, i tymiankiem.
Po chwili dodajemy czosnek, cebulę i pieczarki.
![Krok 2 - Przepis dnia V: Fricassee z kurczakiem, odc.2 foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-v-fricassee-z-kurczakiem-odc.22-2.jpg)
![Krok 3 - Przepis dnia V: Fricassee z kurczakiem, odc.2 foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-v-fricassee-z-kurczakiem-odc.23-2.jpg)
![Krok 4 - Przepis dnia V: Fricassee z kurczakiem, odc.2 foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-v-fricassee-z-kurczakiem-odc.25-2.jpg)
![Krok 5 - Przepis dnia V: Fricassee z kurczakiem, odc.2 foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-v-fricassee-z-kurczakiem-odc.24-2.jpg)