Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki w kremie brukselkowym
Kroki postępowania
* Jedną część podsmażonej cebulki dodamy do pulpecików, a drugą część do kremu.
![Krok 1 - Pulpeciki w kremie brukselkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pulpeciki-w-kremie-brukselkowym1-2.jpg)
![Krok 2 - Pulpeciki w kremie brukselkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pulpeciki-w-kremie-brukselkowym2-2.jpg)
![Krok 3 - Pulpeciki w kremie brukselkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pulpeciki-w-kremie-brukselkowym3-2.jpg)
Gotujemy je około 20 minut, a następnie przekładamy do miseczki.
![Krok 4 - Pulpeciki w kremie brukselkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pulpeciki-w-kremie-brukselkowym4-2.jpg)
Gotujemy wszystko do uzyskania miękkości.
* Na pięć minut przed końcem gotowania dodajemy drobno posiekany lub przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku.
![Krok 5 - Pulpeciki w kremie brukselkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pulpeciki-w-kremie-brukselkowym5-2.jpg)
Do powstałego kremu dodajemy 0,5 szklanki kefiru, koperek oraz pulpeciki i jeszcze raz zagotowujemy. Gotujemy wszystko jeszcze przez 5 minut. Całość doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Życzę smacznego! :)
![Krok 6 - Pulpeciki w kremie brukselkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pulpeciki-w-kremie-brukselkowym6-2.jpg)