Przepis i sposób przygotowania na: Puszysty chleb jogurtowy
Kroki postępowania
Do misy wsypać mąkę i sól, wlać olej. W szklance wymieszać ciepłą wodę z jogurtem, dodać drożdże i miód i mieszać aż do rozpuszczenia. Wlać zawartość szklanki do misy, zagnieść jednolite ciasto. Odstawić na godzinę w ciepłe miejsce.
![Krok 1 - Puszysty chleb jogurtowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/puszysty-chleb-jogurtowy1-2.jpg)
Po tym czasie wyjąć ciasto na stolnicę, zagnieść krótko, uformować bochenek.
![Krok 2 - Puszysty chleb jogurtowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/puszysty-chleb-jogurtowy2-2.jpg)
Przełożyć do keksówki o długości 25cm, wyrównać. Przykryć ściereczką i odstawić na 30 minut do wyrastania.
![Krok 3 - Puszysty chleb jogurtowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/puszysty-chleb-jogurtowy3-2.jpg)
Gdy bochenek wyrośnie, wstawić go do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Piec przez 35 minut.
![Krok 4 - Puszysty chleb jogurtowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/puszysty-chleb-jogurtowy4-2.jpg)
Wystudzić na kratce. Pokroić na kromki. Chleb pasuje do dodatków słonych i słodkich
![Krok 5 - Puszysty chleb jogurtowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/puszysty-chleb-jogurtowy5-2.jpg)