Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy dyniowe z jabłkami
Kroki postępowania
Między czasie w garnku w której będziemy wyrabiać ciasto umieszczamy pozostałe składniki: mąkę pszenną, jajka, pozostały cukier, dynię, cynamon oraz szczyptę soli. Do przygotowanych składników wlewamy wyrośnięty rozczyn.
![Krok 1 - Racuchy dyniowe z jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/racuchy-dyniowe-z-jablkami1-2.jpg)
Jabłka obieramy i kroimy w drobną kostkę. Pokrojone dodajemy do wyrobionego ciasta. Ponownie mieszamy je, by owoce połączyły się z dyniowym ciastem.
![Krok 2 - Racuchy dyniowe z jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/racuchy-dyniowe-z-jablkami2-2.jpg)
![Krok 3 - Racuchy dyniowe z jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/racuchy-dyniowe-z-jablkami3-2.jpg)
Dyniowe racuszki smażymy z obu stron do zrumienienia.
![Krok 4 - Racuchy dyniowe z jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/racuchy-dyniowe-z-jablkami4-2.jpg)
Racuchy podajemy oprószone cukrem pudrem.
![Krok 5 - Racuchy dyniowe z jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/racuchy-dyniowe-z-jablkami5-2.jpg)