Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

racuchy z truskawką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 3/4 szklanki
mąka 2 szklanki
cukier 4 łyżki
truskawki 20 dag
proszek do pieczenia 1 sztuka
posypka kolorowa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: racuchy z truskawką

Wymienione składniki łączymy ze sobą, ja miksuję. Na koniec dodaję pokrojonewzdłuż truskawki, wszytsko mieszam.Dodaję 2 łyżeczki posypki kolorowej.
Na metalową łyżkę nabieramy ciasto i wylewamy na patelnie formując kszałt racucha.Smażymy na rozgrzanym tłuszczu, z obydwu stron.
Smażyć na niedużym ogniu oczywiście z obu stron na złoty kolor

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

probofka 09.04.2013 11:20
o z truskawkami jeszcze nie próbowałam :)
babajaga1969 09.04.2013 11:17
smakowicie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak