Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki jabłkowe z ricottą
Kroki postępowania
![Krok 1 - Racuszki jabłkowe z ricottą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/racuszki-jablkowe-z-ricotta1-2.jpg)
![Krok 2 - Racuszki jabłkowe z ricottą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/racuszki-jablkowe-z-ricotta2-2.jpg)
Smażymy na średnim ogniu na rumiano z każdej strony.
Podajemy oprószone cukrem pudrem.
![Krok 3 - Racuszki jabłkowe z ricottą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/racuszki-jablkowe-z-ricotta3-2.jpg)
jajko | 4 sztuki |
mąka pszenna | 1 szklanka |
ser ricotta | 125 g |
jabłka | 3 sztuki (małe) |
miód płynny | 1 łyżka |
rodzynki | 1 garść |
cynamon Prymat | duża szczypta |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | duża szczypta |
olej do smażenia | |
cukier puder | do podania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: