Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Racuszki po podlasku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1 kg
mąka 10 dkg
jaja 1
smalec 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki po podlasku

Marchew zetrzeć na tarce o drobnych otworach. Dodać jajko, mąkę, proszek do pieczenia i sól. wymieszać. Formować okragłe placuszki i smażyć do zrumienienia. Podawać ze śmietanę, cukrem lub dżemem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak