Przepis i sposób przygotowania na: racuszki z jabłkami
Kroki postępowania
mleko, cukier waniliowy, mąkę, olej,sól, proszek do pieczenia, duze jajko łączmy ze sobą mieszając w celu uzyskania jednolitej konsystencji.
![Krok 1 - racuszki z jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/racuszki-z-jablkami43-2.jpg)
![Krok 2 - racuszki z jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/racuszki-z-jablkami44-2.jpg)
![Krok 3 - racuszki z jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/racuszki-z-jablkami45-2.jpg)
![Krok 4 - racuszki z jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/racuszki-z-jablkami42-2.jpg)
mąka | 3/2 szklanka |
sól | 1/2 łyżeczki |
jabłka | 1 1/2 sztuki |
proszek do piceczenia | 1 lyżeczka |
cukier waniliowy | 1,5 łyżki |
jajko | 1 sztuka |
olej | 1 (do ciasta) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: