Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello - ciasto
Kroki postępowania
- mikserem ucieramy żółtka z 1/4 cukru i cukrem waniliowym. Dodajemy mąkę ziemniaczaną i pszenną i 1/2 szklanki mleka. Wszystko razem miksujemy do uzyskania jednolitej masy.
- pozostałe mleczko zagotowujemy z pozostałym cukrem. Do gotującego się mleka dodajemy masę z jajami i mieszamy do uzyskania jednolitej masy o gęstości budyniu. Odstawiamy do wystygnięcia.
- Masełko wyciągamy i pozostawiamy chwilę aby było miękkie, kroimy na mniejsze kawałeczki i miksujemy aby było jednolite. Do masełka dodajemy stopniowo masę budyniową (łyżka po łyżce) i cały czas mieszamy aż do kompletnego połączenia się składników. Dodajemy ok 100g wiórków kokosowych i wszystko jeszcze raz mieszamy.
![Krok 1 - Rafaello - ciasto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rafaello-ciasto1-2.jpg)
![Krok 2 - Rafaello - ciasto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rafaello-ciasto2-2.jpg)
SMACZNEGO :)
![Krok 3 - Rafaello - ciasto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rafaello-ciasto0-2.jpg)